Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

GRADNJA MONTAŽNE HIŠE

 

Gradnja montažne hiše. Kaj moramo vedeti pri gradnji montažne hiše!


Gradnja montažne hiše

Vsaka gradnja montažne hiše ima nek določeni gradbeni

proces, ki vedno vsebuje neko prednost ali slabost

pri sami gradnji.

Gradnja montažne hiše


Gradnja montažne hiše ponavadi traja le nekaj tednov do

popolne vselitve, v nekaterih primerih pa lahko poteka

gradnja tudi veliko več časa.

 

Kako dolgo bo točno trajala gradnja montažne hiše, je

tudi odvisno od samega investitorja ter naročnika, saj je

odvisno ali boste pri montažni hiši vključili možnost izgradnje

kleti in kletnih prostorov.

 

Prav tako lahko pride do različnih težav, od časa do časa,

pri sami gradnji montažne hiše, kar pa preprosto povedano ne morete predvideti vnaprej. Te težave so lahko zelo drage, in preče če se pojavijo

že pri sami montaži objekta ali konstrukcije. Velikokrat se lahko tudi zgodi, da je prepozno, oziroma sploh niste polagali pozornosti na te napake,

ki so bistvenega pomena.

Postopek gradnje montažne hiše

Celoten proces in postopek gradnje montažne hiše se tako začne odvijati s prvo odločitvijo stranke za nakup same montažne hiše.
Veliko proizvajalcev in ponudnikov montažnih hiš lahko danes najdete tudi na internetu.
Lahko se odločate točno za določen cenovni razred montažne hiše, saj se cene montažnih hiš gibljejo v velikih razponih odvisne pa so seveda od vaših želja in potreb. Stranke danes iščejo predvsem montažne hiše, ki izpolnjuje njihove osebne ter finančne potrebe.

Če ste, našli svojo sanjsko montažno hišo se morate obrniti na samega proizvajalca ali ponudnika, ga kontaktirati in pridobiti vse informacije o tej hiši.

Dobavitelj ali ponudnik montažnih objektov vam mora tudi prisluhniti, kar se tiče vaših želja ali posebnih potreb, ter te želje integrirati v sam načrt ali projekt za kar pa bo končna cena montažne hiše prav zagotovo večja.

Na podlagi končnega projekta se nato tako določi končna cena.

Izbira nadzornika montažne gradnje

Stranka oz investitor se mora tudi odločiti, o najemu notranjega lastnega nadzora ali nadzornika, kar pa je pri gradnji montažne hiše, zelo priporočljivo, saj sam nadzornik vodi, in ima popolni nadzor nad celotno gradnjo in izvajanjem procesa montažne gradnje.

Nadzornik montažne gradnje je pomemben pri sami izvedbi saj se investitor naslanja in zanese na njegove zahteve, za katere pa seveda plača tudi primerno ceno. Nadzornik naj bo na gradbišču vsaj trikrat tedensko, ko se izvajajo zahtevnejša dela, oziroma vsaj enkrat tedensko pri enostavnih delih. Nadzornik je odgovoren za samo gradnjo, da poteka v skladu s predpisi in projektno dokumentacijo. Izbira ustreznega nadzornika je zelo zapletena, zato ga je najboljše izbrati preko priporočil drugih investitorjev ali lastnikov montažnih objektov.

Elektroinstalacije v montažnih hišah

Ko monterji zaključujejo montažno hišo, pridejo na vrsto električarji kateri izvedejo vse potrebne elektroinstalacije in poti za cevi v katere se kasneje integrirajo električni vodniki. Ponavadi so cevi že predpripravljene in integrirane v stenah od proizvajalcev montažnih hiš. Če se odločamo za elektro instalacije v lastni režiji je tem izvedbam potrebno nameniti posebno pozornost, saj montažni objekti vsebujejo lesene pokončnike, v katere se ne sme poškodovati ali omajati njihovo nosilnost ali samo stabilnost. Električarji morajo zagotoviti vse poti do porabnikov in do električnih omaric z varovalkami. Kvalitetno izvedena elektroinštalacija se prepozna po kvalitetnih spojih vodnikov, zanesljivih elementih, pravilnih načrtih in še marsičem.

Ko je uporabnik že vseljen pa pridejo na vrsto še zadnja opravila. To je montaža luči in ostalih porabnikov. Potrebno je tudi ustrezno priključiti večje uporabnike, kot so pečica, pralni stroj, bojler, itd.

Strojni tlaki - estirhi pri montažni gradnji

Estrihi so eden najpomembnejših in najstarejših elementov v gradbeništvu. Vgrjujemo ga na nosilno podlago in služi neposredno za hojo ali kot podlaga za vgradnjo keramike, parketa ali drugih oblog. Osnovna naloga estriha je zmanjšanje udarnega zvoka in izboljšanje toplotne izolacije. Zaradi njegove konstrukcijske pomembnosti, so zahteve zelo visoke. Cementni estrih vgradimo kot zemeljsko vlažno mešanico, ki jo ročno razporedimo po površini v želeni debelini, jo zgostimo in površinsko zgladimo. Estrih se  ne dotika nosilne konstrukcije, s plastjo izolacije pa je ločen tudi od sten. To preprečuje prenos zvoka skozi posamezne etaže in tudi v sosednje prostore. Plavajoči estrihi so sestavljeni iz vsaj 10 mm debelega izolacijskega materiala, pokritega s folijo in vsaj 50 mm debelega sloja armiranega betona. V beton vložimo varjene mreže iz gradbenega železa brez nosilne funkcije ali pa mu dodamo mikroarmaturo. Lahko uporabimo jeklena, umetna, steklena ali naravna vlakna. S tem betonu izboljšamo deformabilnost in duktilnost, dodatek polipropilenskih vlaken pa izboljša odpornost proti ognju in lastnosti zgodnjega krčenja betona. Sušenje estriha je odvisno od oblog, ki jih bomo vgradili nanj. V primeru keramičnih oblog je čas sušenja ca. 30 dni,  pri laminatu ali parketu pa 45 do 60 dni.

 

Gradnja montažne hiše Gradnja montažne hiše Gradnja montažne hiše
Gradnja montažne hiše Gradnja montažne hiše Gradnja montažne hiše
Gradnja montažne hiše Gradnja montažne hiše Gradnja montažne hiše

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

Več neverjetnih idej in zamisli na temo - Gradnja montažne hiše? Preverite jih spodaj!

Arow

Gradnja montažne hiše

Zakaj sploh izbrati montažno hišo

Arow

Montažna hiša in dom po vaših zamislih

Načrtovanje in gradnja montažne hiše

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "