Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

LESENE HIŠE

 

Danes, ko živimo vedno bolj v stresnem življenju, se človek vse bolj zateka k naravi in naravnemu življenju.

Vedno več ljudi se odloča za zdrav način življenja in tako išče vse možnosti, da bi mu to uspelo. Bivanje v naravnem okolju je sproščujoče ter

zdravo. Hiše iz lesa ali lesene hiše ter prave brunarice so v severnih deželah že stoletja osnovni način življenja.

 

Lesene hiše so že sama po sebi veliki in najboljši izolator in so zato energetsko zelo varčne. Ne potrebujejo posebne toplotne izolacije, saj je toplotni izolator sam les.

 

Les je tudi odličen toplotni in zvočni izolator, zato so gradbeno-fizikalne lastnosti lesa in lesene hiše, zagotovo na prvem mestu med prednostmi,

ki jih ponujajo leseni objekti.

 

Omeniti velja tudi požarno varnost. Les je seveda gorljiv in še vedno prevladuje domneva, da je lesena hiša izpostavljena večji požarni nevarnosti kot klasično zidana. Vendar les prevzema ter prenaša večje požarne obremenitve v primerjavi z ostalimi materiali in pozneje popuščanju lesene konstrukcije. Pri gorenju se na površini lesa ustvarja zoglenela plast, ki je kot neke vrste samozaščita za samo leseno konstrukcijo.

lesena hiša

Lesene hiše

Same lesene hiše imajo tudi visoko stopnjo potresne varnosti. Teža lesene brunarice je približno 4-krat manjša od teže klasično zidane hiše, zato je tudi horizontalna potresna sila na objekt manjša. Lesene hiše se bolj elastično odzovejo na tresenje tal, kar preprečuje mehanske poškodbe lesa.

Pri gradnji lesene hiše se večinoma uporabljajo naravni ekološko neoporečni materiali. Vpliv naravnih materialov na bivalno ugodje v hiši je blagodejen.

lesene hiše

Brunarica oz lesena hiša je primerna za vikend, pa tudi za eno ali večdružinske hiše.

 

V svetu pa gradijo veliko tudi manjše hotele, predvsem v smučarskih centrih jih je zelo veliko. Les je naravni gradbeni material, zato se vizualno vklopi in spada v naravno pa tudi v mestno okolje.

 

Zdravje in predvsem domačnost sta edinstveni lastnosti lesene hiše, ki ju ljudje še kako potrebujemo.

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "