Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

NADSTREŠKI

 

Nadstreški za avtomobil

Avtomobili so pod nadstreškom popolnoma zaščiteni pred vremenskimi vplivi kot je: dež, toča, sneg, ultravijolično sevanje...

Planirajte in z pomočjo strokovnjaka izberete pravi tip, obliko in velikost nadstreška, ki ga potrebujete. Zelo pomembno je, da je nadstrešek večji od avtomobila in da ne pretiravate z višino.

 

Nadstrešek za avtoVelikost nadstreška najlažje določimo tako, da velikosti avtomobila dodamo najmanj 50 cm napušča na vsako stran; pri nadstreških za dva oziroma več avtomobilov pa upoštevamo še najmanj dodatnih 80 cm razmaka med vozili predvsem zaradi lažjega manevriranja avtomobila pod samim nadstreškom in odpiranja vrat samega avtomobila.

Z enostavnim izračunom ugotovimo, da je primerna velikost nadstreškov za en avtomobil od 300 x 500 cm naprej, najmanjša velikost za dva avtomobila pa 516 x 500 cm in več.

 

Da bo avtomobil zaščiten pred zgoraj naštetimi vremenskimi vplivi, je treba izbrati tudi primerno višino nadstreška. Zaščita je odvisna od vpadnega kota dežja, toče, snega, sončnih žarkov .

 

Nadstrešek za avtoVišji kot je nadstrešek, večji je vpadni kot padavin in sonca ter manjša je zaščita pred njimi. Nižji kot je nadstrešek, manjši je vpadni kot in večja je zaščita. Zato se je treba odločiti, ali bomo izdelali nadstrešek za osebna in terenska vozila ali za dostavna in kombinirana vozila; saj npr. nadstrešek za dostavna vozila zaradi večje višine osebnih vozil ne bo zaščitil, kot bi jih moral.

 

Običajna uvozna višina (najnižja uporabna višina) nadstreška je 210-220 cm, kar pomeni, da lahko pod takšen nadstrešek parkiramo vsa osebna vozila (tudi s strešnimi kovčki), vse enoprostorce (tudi s strežnimi prtljažniki), vsa terenska vozila in veliko nepovišanih kombiniranih vozil.

Odprti nadstreški so primernejši kot garaže, saj je avtomobil vedno izpostavljen konstantnim vremenskim pogojem. Avtomobilom, ki so parkirani pod nadstreškom, se manj rosijo stekla, karoserija počasneje rjavi, motor avtomobila se ohlaja na prostem... Velika slabost nadstreškov so le območja, kjer je možnost velikih snežnih zametov; v tem primeru je pametno zaprtje ene oziroma največ dveh sten pa še to ne popolnoma od tal do vrha.

Nadstrešek Nadstrešek za avto Nadstrešek za avto
Nadstrešek za avto Nadstrešek za avto Nadstrešek za avto
Nadstrešek za avto Nadstrešek za avto Nadstrešek za avto
Nadstrešek za avto Nadstrešek za avto Nadstrešek za avto

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

Si želite več neverjetnih idej in nasvetov na temo - GARAŽE in NADSTREŠKI? Preverite jih!

Arow

Garaže

Montažne garaže

 
Arow

Nadstreški

Garažna vrata

 

 

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "