Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

PREDSTAVITEV PODJETJA - RIKO LESENE HIŠE

 

 

Riko hiše

Dodatne slike:

Riko hiše

Riko hiše

Riko hiše

Riko hiše

Riko hiše

Riko hiše

Riko hiše

Riko hiše

Riko hiše

Riko hiše

 

Podjetje:


Riko Hiše d.o.o.

Sedež:
Bizjanova ulica 2, 1000 Ljubljana
PE Ljubljana: Tehnološki park 18/C1, 1000 Ljubljana
PE Ribnica: Lepovče 23, 1310 Ribnica
T: +386 1 8372 610             
T: +386 1 8372 611             
F: +386 1 8369 936
E: info@riko-hise.si
W: www.riko-hise.si

Opis podjetja - Riko hišeRiko hiše

Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej. Verjamejo v kakovostno življenje, radi imajo svoje okolje in so predani tradiciji in bogastvu lesa. Prepričani so, da si vsakdo zasluži pravi dom, v katerem bo užival življenje v zdravem naravnem okolju, varno in brezskrbno, zato v Riku verjamejo, da je les najbolj primeren material za oblikovanje prostorov, v katerih bivamo.

 

Ustvarjajo novo bivanje, vedno z mislijo na način bivanja, ki je prilagojen vsakemu posamezniku in njegovemu življenjskemu slogu. Tipskih rešitev v Riku ne poznajo, poznajo le edinstvene stavbe, ki so odgovor na vaše želje, potrebe in življenjski slog. Vsakemu naročniku ponudijo celovito storitev od prvega kontakta, pa vse do predaje ključa v roke in še za tem! Vaš osebni Riko skrbnik vam bo na vsakem koraku zagotavljal vse potrebne informacije in celovito podporo. Kot zanesljiv partner vam bodo stali ob strani s strokovnimi nasveti, pri projektiranju, izvedbi in vzdrževanju, pa tudi pri zagotavljanju jamstev in pridobivanju finančnih spodbud.


Unikatnost vam lahko zagotovijo po zaslugi fleksibilnosti Riko gradnje. O izjemni prilagodljivosti Riko objektov priča tudi dejstvo, da so doslej ustvarili ustrezne arhitekturne rešitve za najrazličnejša okolja in za najrazličnejše življenjske sloge; od počitniške hišice v Saint Tropezu, ateljeja sredi Londona, alpskega hotela tik ob smučišču, pa vse do modernega naselja družinskih hiš ali inovativnih vrtcev, ki spodbujajo otroško ustvarjalnost. Riko objekti omogočajo sožitje najrazličnejših materialov in se s svojimi naprednimi arhitekturnimi rešitvami smiselno vklapljajo v katerokoli okolje.

 

Poleg tega, da so unikatne, so lesene Riko hiše tudi in predvsem zdrave, ekološke, kakovostne, varne in trajne, bivalno udobne, energijsko varčne in hitro zgrajene. Vredne so svojega denarja. Za svojo vrednost prinašajo novo kakovost bivanja in ustvarjajo vaše osebno kraljestvo.

Lesena Riko gradnja je v ekološkem in v gospodarskem smislu popoln odgovor na zahteve današnjega časa, saj poudarja trajnostno naravnanost in inteligentno gradnjo.
Les je kot edini obnovljivi gradbeni material mogoče reciklirati, obenem pa za les velja tudi izjemno čist in energijsko varčen življenjski cikel, zato lahko za Riko objekte brez pomislekov rečemo, da sodijo med bolj ekološke bivalne rešitve.


Leseni Riko objekti za razliko od zidanih zgradb ustvarjajo bistveno manj toplogrednih plinov tako med samim nastajanjem, kot tudi kasneje, ko že služijo svojemu namenu. Proces izdelave velikostenskih elementov manj obremenjuje naravo kot klasična gradnja, kar se kaže pri krajši gradnji, manjši porabi energije, manjšem številu transportov

 

Energijska učinkovitost ob trajnostnih načelih je zapisana v vsako poro podjetja. Za Riko stavbe že v fazi načrtovanja izračunajo in definirajo realne gradbeno-fizikalne lastnosti ovoja, po montaži pa izvedejo še meritve energijske učinkovitosti (zrakotesnost in termografijo objekta) in stranki predajo klasifikacijsko poročilo energetskih kazalnikov.
Energijsko učinkovitost Riko hiš dosegajo z debelejšo izolacijo zunanjih sten, ki jo prilagajajo sistemskim zmožnostim in željam naročnika; z rabo ustreznih  izolacijskih materialov, ki omogočajo optimalno toplotno prehodnost in temperaturni zamik; s premišljeno vgradnjo energijsko učinkovitega stavbnega pohištva, dobro zrakotesnostjo, nadzorovanim prezračevanjem z rekuperacijo toplote in uporabo obnovljivih virov energije.

 

Rikovi strokovnjaki za leseno gradnjo ob sodelovanju domačih in tujih arhitektov sledijo najsodobnejšim rešitvam v gradbeništvu. Pri konstrukciji Riko objektov uporabljajo moderne tehnološke metode in sodobne materiale, ki jih naročnikom predlagajo že v procesu načrtovanja. V Riku pri projektiranju upoštevajo normative in standarde, ki za lesene konstrukcije veljajo na območju Evropske unije. To so splošni standard EUROCODE 1, standard za lesene konstrukcije EUROCODE 5 in standard potresne varnosti EUROCODE 8.

Kakovost zagotavljajo z nadzorovano proizvodnjo, ki poteka v skladu z veljavnimi predpisi in smernicami. Velikostenski elementi, ki jih sestavljajo v Rikovih proizvodnih dvoranah, so zaščiteni pred vremenskimi vplivi, pri vgradnji materialov se vrši kontrola procesov, zagotovljena je natančnost izdelave z najmanjšimi možnimi tolerancami, strokovno usposobljeni zaposleni pa skrbijo za skrbno načrtovanje in natančno izvedbo detajlov.

 

Stalne kontrole na področju kakovosti materialov in na področju gradnje pa opravljajo tudi neodvisni inštituti: Inštitut za raziskavo materiala in konstrukcij ZRMK Ljubljana, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Ljubljana, Zavod za gradbeništvo Slovenije,… Riko konstrukcije odlikuje tudi 30-letna garancija za konstrukcijo, s čimer zagotavljajo brezskrbno bivanje uporabnikom. O kakovosti Rikovih lesenih konstrukcij pričajo pridobljena potrdila in certifikati (ISO 9001, Evropski patent, Ü znak, Bescheinigung B, FSC certifikat), pa tudi številna priznanja in nagrade.

 

Sistem gradnje lesenih Riko objektov temelji na dveh različnih sistemih gradnje: leseni masivni konstrukciji in leseni okvirni konstrukciji. Pod oznako »Riko Hiše« pa že dolgo ne nastajajo več samo družinske hiše in pripadajoči spremljevalni objekti. Kakovost bivanja, kakršno je sistem Riko gradnje zagotovil najprej posameznikom, je navdušil mnoge, ki so tovrstno bivalno kulturo želeli prenesti v večja naselja individualnih hiš, nato pa tudi v javne objekte. Danes pod okriljem podjetja poleg družinskih hiš nastajajo tudi številni poslovni objekti, športne dvorane, vrtci, šole in druge izobraževalne ustanove, lokali, hoteli, restavracije, wellnessi idr. V podjetju Riko Hiše izdelujejo tudi lesene fasade po meri, ki jih lahko namestimo na vsako zunanjo steno. Pri tem ni pomembno, ali gre za montažno, v celoti leseno Riko hišo ali pa za hišo iz opeke ali betona, za novogradnjo ali prenovljeno hišo.


Domači ponudniki montažne gradnjeTuji ponudniki montažne gradnjeTOP montažne hišePriročnik o gradnji hišeIKEA

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "