Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

 

MONTAŽNE HIŠE CENE - PRIMERJAVA

Cenik montažnih hiš

 

Da bi se prepričali o ugodni ceni montažne hiše je najbolje, da za enako velikost in izvedbo stanovanjskega objekta pridobimo "ponudbo na ključ" in jo primerjamo z klasično, masivno grajeno hišo.

 

Pri tem je  priporočljivo, da za montažno hišo pridobimo najugodnejšo ponudbo v zimskem času, ko so navadno cene montažnih hiš nižje.

Cene klasične in motažne gradnje lahko primerjamo le za enaki hiši zgrajeni na ključ, sicer primerjava ni možna. Ker pa gre za različno izvedbo in tehnologijo s povsem različnimi karakteristikami, je razliko v ceni izredno težko ovrednotiti.

 

V vsakem primeru gradnja klasične hiše traja dlje časa.

Masivna gradnja ima veliko toplotno akumulacijo pri enaki toplotni prehodnosti vseh gradbenih konstrukcij. Če primerjamo oba načina so gradbeni materiali popolnoma različni, le vse instalacije - vodovodne, električne in instalacije centralne kurjave so lahko enake, ni pa nujno.

 

Način montažne gradnje omogoča možnost vselitve v dveh do treh mesecih od pridobitve gradbenega dovoljenja.

 

Cena montažne hiše je okrog 700 € - 1000 € na kvadratni meter. Če pa je cena 1.200 €/m2 in več pa lahko govorimo o montažni hiši višjega cenovnega razreda. Ta je običajno stilsko vrhunsko oblikovana, nudi veliko ugodja in prostora, za izgradnjo pa so uporabljeni najboljši materiali.

 

Cena montažne hiše je odvisna tudi od tega, ali se odločimo za samo osnovno izvedbo, ki je najcenejša, za postavitev do 4. gradbene faze, ali za izdelavo hiše na ključ, ki je seveda najdražja možnost.

 

Iz tega lahko sklepamo, da montažna hiša ni kaj dosti cenejša od klasične izvedbe.

 

Torej, če se vam mudi in želite dom v dveh mesecih, je izbira in odločitev za gradnjo montažne hiše nedvomno racionalna in smiselna.

 

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "