Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

 

PRODAJA HIŠE

Prodaja hiše!


Da je prodaja hiše, stanovanja ali nepremičnine zelo naporno in stresno dejanje vedo le tisti, ki so v svojem življenju že prodajali hišo ali

stanovanje. Poslovanje z nepremičninami je v Sloveniji dokaj donosno in rentabilno.

V Sloveniji so agencije za posredovanje pri nakupu in prodaji nepremičnin, katerih je zelo veliko.

prodaja hiše


Prodaja hiše, stanovanja ali nepremičnine se ponavadi začne z brskanjem po oglasih. Prva napaka, katero naredi večina je iskanje in prodaja s pomočjo oglasnikov. Oglasniki sicer vsebujejo ponavadi veliko oglasov, vendar je velika večina 'nekvalitetnih'. Ponavadi so to ponudbe z previsoko ceno glede na ponujeno, velikokrat so to hiše, stanovanja ali nepremičnine, ki jih je zelo težko prodati zaradi različnih razlogov. Ker so oglasi v oglasnikih zelo poceni tam oglašujejo v glavnem agencije, ki poslujejo na robu rentabilnosti, kar ponavadi pomeni zelo slabo kvaliteto uslug.


Dejstvo je, da se velika večina dobrih ponudb proda strankam, ki pooblastijo agencijo, da za njih poišče hišo, stanovanje ali nepremičnino.

Zato je najbolje poiskati nekaj uveljavljenih agencij in jih pooblastiti za prodajo hiše, stanovanja ali nepremičnine. Obstaja tudi kodeks dobrih poslovnih običajev pri poslovanju z nepremičninami (pri GZS). Vsebuje pravila ravnanja pri opravljanju storitev s področja poslovanja z nepremičninami. Kodeks je podpisalo že precej agencij, vendar se je izkazalo, da je za večino to le prazen list papirja in je bolje, da ga ne uporabljate pri iskanju primerne agencije.


Kvalitetni oglasi se najdejo tudi predvsem v uveljavljenih dnevnikih (Delo, Dnevnik, Večer...).
Tudi na internetu je moč najti ponudbo nekaterih uveljavljenih agencij. Ažurnost teh ponudb je ponavadi precej slaba, vendar je tu in tam mogoče najti celo fotografije. Najceneje je seveda, če sami najdemo kupca.


Če smo nepremičnino prodali s pomočjo agencije, smo verjetno že pred ogledom podpisali pogodbo o posredovanju pri nakupu nepremičnine. Tu gre ponavadi le za nekaj členov, ki določajo višino provizije, ne pa tudi obveznosti agencije.

 

Slabe agencije bodo takoj ko boste dobili aro od kupca, dvignile roke in samo čakale, da jim izplačate provizijo. Ta se giblje od pol pa vse do štirih procentov. Vse kar je več kot 1,5% je navaden rop. Nekatere agencije dajo v podpis pogodbo, ki ima tudi več kot deset členov.

 

Tudi tu gre ponavadi za člene, ki določajo način izterjatve provizije. Dostikrat so v teh pogodbah tudi členi, ki so v nasprotju z zakoni (predvsem z zakonom o obligacijskih razmerjih). Posebej moramo biti pozorni na člen, ki določa v katerih primerih smo dolžni plačati provizijo agenciji.

Če prodajate hišo, nepremičnino ali stanovanje, preberite spodnjih nekaj napotkov, ki pomagajo prepričati kupce.

 

Postavite se pred vrata svoje hiše, stanovanja ali nepremičnine in si jo oglejte s primerne razdalje. Kakšni so vaši prvi vtisi?

 

Bolj kot boste do svojega doma kritični in nezadovoljni, lažje ga boste prodali. Energija ob vhodu je zelopomembna, biti mora sveža in privlačna. To lahko dosežete z veliko vazo, napolnjeno s cvetlicami, zadostno osvetlitvijo, preprogo pred vrati in drugimi spremembami.

Če prodajate hišo, uredite vašo okolico do najmanše podtankosti. Urejen in stilno dovršen vrt bo zvišal vrednost vaše nepremičnine ter hkrati privabil veliko pozitivne energije v okolico nepremičnine ali hiše. Dobro je, da dvorišče osvetlite z led svetilkami, pokosite travo, z vrta odstranite vse nepotrebne in odvečne rastline in nasploh zadostite čim več smernicam, urejene okolice

V sami notranjosti hiše pospravite vso navlako, kupe spominkov in druge krame, ki leži vsepovsod, osebne stvari, razporejene po kopalnici, shranite v omarice, prepleskajte stene in poskrbite, da bo stanovanje videti čim bolj čisto in urejeno.

prodaja hiš

Zavedajte se, da energija, vzdušje in počutje v spalnici, kopalnici in kuhinji lahko pospeši ali pa prepreči prodajo.

Kupci morajo dobiti občutek, da bodo dobro spali in se nasploh dobro počutili v domu, ki ga bodo kupili.

Poskusite se torej postaviti v njihovo kožo in s pomočjo načel okrepite energijo v omenjenih prostorih. Če tega seveda niste storili že zdavnaj, za

svoje boljše počutje.

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "