Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

 

RUPERATOR

 

Prezračevanje z rekuperacijo

Sodobni načini gradnje objektov in hiš temeljijo na izboljšani izolativnosti in zrakotesnosti zgradb.

Posledica tega je povečana energetska učinkovitost zgradbe ter potreba po učinkovitem sistemu prezračevanja, ki bo zagotavljal zadostno količino svežega zraka.

Prezračevalni sistemi z izkoriščanjem toplote odpadnega zraka nudijo optimalno rešitev: svež zrak, boljši nadzor nad klimo v prostorih in energetsko učinkovitost.

Osnova prezračevalnega sistema je kvaliteten rekuperator toplote odpadnega zraka.

Rekuperator je zračni toplotni izmenjevalec, kjer se križata odpadni izstopni zrak in čist vstopni zrak, ne da bi ob tem prišlo do mešanja. Oddata in sprejmeta samo toploto preko lamel izmenjevalca. Ventilatorja na vstopni in izstopni strani uravnavata pretok zraka, notranji filtri pa sveži in iztrošeni zrak  očistijo.

 

rekuperacija

 

Iztrošeni (umazan) zrak v katerem je vlaga, prah in CO2, se običajno zajema kuhinji, kopalnici ali  sanitarijah. V rekuperatorju odda del svoje toplote svežemu zraku, ki običajno prihaja iz zemeljskega kolektorja. Čisti vstopni zrak pa se dovaja v spalnice in bivalne prostore.

 

Priporoča se izvedba zemeljskega kolektorja. V zemljo se v globino 1,5 m vgradi antibakterijska in antistatična cev dolžine 30 do 50 m. Premer cevi je 200 mm. Na vhodu v cev je zajem zraka s filtrom. Pozimi se zunanji zrak v cevi zemeljskega kolektorja ogreje, poleti pa ohladi. Tako nam zemeljski kolektor poveča učinkovitost sistema z zmanjšanjem energije, ki bi bila potrebna za ogrevanje ali ohlajevanje vstopnega zraka.

Notranji razvod je izdelan iz dvoslojnih aluminijastih pregibnih, antistatičnih, antibakterijskih cevi, ki omogočajo izvedbo zračnih kanalov v novogradnjah in obstoječih zgradbah. Običajno se uporabljajo cevi premerov 75 do 120 mm.

Naj še enkrat izpostavimo glavne prednosti sistema prezračevanja z rekuperacijo toplote:

  • zmanjšanje toplotnih izgub

  • povečano ugodje bivanja zaradi stalnega dotoka svežega zraka

  • svež zrak se filtrira ter očisti delcev, ki so v zunanjem svežem zraku

  • konstantna vlažnost v prostoru

  • zmanjšanje CO2 in neprijetnega vonja

rekuperatorrekuperator zraka

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "