Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

 

 

TOPLOTNA IZOLACIJA - FASADE - HIŠE

Toplotna izolacija fasade - hiše

Naloge izolacije obodnih konstrukcij zgradbe je doseči, da bi bile pozimi iz nje čim manjše toplotne izgube, poleti pa čim manjši vdor toplote vanjo. Splošno pravilo je: Če je le mogoče, naj se toplotna izolacija vgradi na zunanji strani obodne konstrukcije. Betonske plošče in preklade nudijo majhen upor prehoda toplote. V kolikor niso toplotno zaščitene, se na površinah oz. v samem materialu kondenzira vlaga. Takšne neizolirane dele, zlasti v vogalih, imenujemo "toplotni mostovi".

Izolacija zunanjih zidov:

Zunanje stene predstavljajo večji del ovoja hiše, skozi katerega prehaja toplota, zato je poleg potrebne trdnosti toplotna izolativnost pomembna lastnost. Priporočena toplotna prehodnost k=ca. 0,2 do 0,35 W/m2K. Pri montažni gradnji se z vgradnjo 20 cm toplotne izolacije doseže k=ca. 0,2 W/m2K, kar je v mejah priporočenih vrednosti. Izolacijski materiali so tisti, ki imajo tolotno prevodnost λ ca. 0,04 W/mK ali manj (mineralna volna, stiropor, ...). Potrebna je kontrola difuzijskega prehoda vodne pare.

 

toplotna izolacija hiše

Izolacija stropa k podstrešju:

Strop k podstrešju tvori običajno montažna betonska plošča, toplotna izolacija iz mineralne volne

in estrih. V primeru montažne gradnje predlagam debelino izolacije 25 cm ali več. Med notranjo

oblogo in toplotno izolacijo se običajno položi parno zaporo - polietilensko folijo (0,2 mm), kar velja

tudi za montažne zunane zidove. Kot že rečeno, je glede na vgrajene materiale potrebna

kontrola difuzijskega prehoda vodne pare. Z omejeno debelino toplotne izolacije bo

dosežena optimalna toplotna prehodnost ca. 0,15 W/m2K.

Izolacija tal k neogrevani kleti ali terenu:

Glavne sestave tal proti neogrevani kleti ali terenu je pomembno predvsem to, da je toplotna izolacija praviloma vgrajena neposredno na hidroizolacijo in da se mora neposredno nad toplotno izolacijo vgraditi podlaga za izvedbo finalnega tlaka. Optimalna toplotna prehodnost k je največ 0,3 W/m2K, kar pomeni optimalno debelino toplotne izolacije 12 cm, na primer stiropor ali kamena steklena volna. Min. priporočena debelina je 10 cm.

Okna:

Da bi izgubljali čim manj energije iz bivalnega prostora v okolje, bi morali vstavljati okna s čim manjšo toplotno prehodnostjo U. Priporočam na primer okna z lesnim okvirjem in dvojno zasteklitvijo, s plinskim polnjenjem in nizkoemisijskim nanosom z maks. kokvir in steklo=1,4 W/m2K. Opisana dvojna zasteklitev ima toplotno prehodnost 1,1; trojna zasteklitev enake kvalitete pa do 0,7 W/m2K.

 

toplotna izolacija hiše

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

Ste pripravljeni na več neverjetnih idej na temo FASADE in IZOLACIJA? Preverite jih!

Arow

Fasade

Steklene fasade

Arow

Energetska učinkovitost fasad

Strojni tlaki ali estrihi

Arow

Toplotna izolacija

Samorazlivni estrihi ali tlaki

Arow

Zvočna izolacija in izolacija sten

Strojni ometi


NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "