Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

 

 

VARNOST MONTAŽNE GRADNJE - HIŠE

Ko se odločamo za način gradnje, se ljudem poraja tudi veliko vprašanj v zvezi z varnostjo montažne gradnje.

Je montažna hiša varna pred potresom?

Montažne hiše so potresno varne, saj naj bi se les bolje odzival na potresne obremenitve kot beton.

 

Tako se les bolj elastično odziva na tresenje tal in preprečuje mehanske poškodbe na hiši. V prid montažnih hiš govori tudi njihova teža, ki je od 4 do 5-krat manjša od klasično zidanih objektov, zato povzroča manjšo potresno silo.

 

Osnova za določitev ukrepov, potrebnih pri gradnji na potresnih območjih, je statični izračun, v katerem se dva obtežna primera (veter in potres) med seboj izključujeta. Pri potresu je osnova za statični izračun teža objekta.

Teža montažne lesene hiše je od 4 do 5-krat manjša od teže zidane hiše, zato je tudi potresna sila na montažni objekt sorazmerno manjša.

To pa pomeni, da je manjša od vpliva sile vetra na montažni objekt.

Zato je odločilen obtežni primer z vetrom. Izračuni kažejo, da je lastna teža montažnega objekta dovolj velika, da zagotavlja varnost.

 

Vseeno pa predpisi (DIN 1052) za še večjo varnost zahtevajo sidranje objekta.

Je montažna hiša varna pred požarom?

Strokovnjaki zagotavljajo, da les v primeru požara nase prevzema večje obremenitve kot beton in jeklo. Hkrati ustvarja les pri gorenju na svoji površini zoglenelo plast, ki deluje kot samozaščita pred ognjenimi zublji.

Sodobna montažna hiša pa je dodatno obložena še z mavčno kartonskimi ploščami (debeline 10 do 15 mm). Ena takšna plošča zagotavljala 30 minutno varnost pred ognjem.

 

Montažne hiše imajo vgrajeno oblogo, ki jo sestavljata mavčno vlaknena plošča 15mm, poznana kot Fermacel plošča, in dodatna mavčno kartonska plošča ter tako zagotavlja najmanj 90 minutno varnost pred ognjem. Na izpostavljenih mestih, kot sta kurilnica ali kuhinja, je možno vgradili še dodatne "ognjevarne" plošče, ki zagotavljajo tudi do 180 minutno zaščito pred ognjem.

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

Varnost montažne hiše in gradnje
NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "

Solid hiše
Montažne hiše - SOLID

"SOLID hiše so vrhunsko grajene hiše katerim ne primanjkuje idej in kreacij kar se tiče idejnih načrtov in zasnov pri proizvodnji montažnih hiš..."

Wolf hiše
Montažne hiše - WOLF

"Trajnost, odgovornost in verodostojnost so nosilni stebri družbe WOLF HAUS. Rezultat je visoka raven kakovosti ... "

Apollo hiše
Montažne hiše - APOLLO

"Podjetje Apollo gradijo hiše že več desetletij in se lahko pohvalijo z izgradnjo in izdobavo več kot 75.000 montažnih hiš. "

Hanlo hiše
Montažne hiše - HANLO

"Velika izbira, kvaliteta, ugodnosti in drugi dejavniki so tisti parameetri s katerimi se lahko ponašajo HANLO HIŠE"

montažne hiše
Montažne hiše - BOS

"BOS- montažna hiša ni le kraj, kjer se bo vaša družina počutila udobno in uživala življenje, je prav tako varna in vsebuje vašo poglavitno ...."

montažne hiše
Montažne hiše - DAN-WOOD

"Želite zgraditi hišo. Toda zakaj bi se odločite za DAN-WOOD Hiše? Ker so DAN-WOOD hiše sanjske? "

montažne hiše
Montažne hiše - BAUFRITZ

"Gradimo kakovost, ki je impresivna je njihov rek. Kakovosti, v kateri bo prebivalo veliko generacij in bo vedno veselje. ...."

montažne hiše
Montažne hiše - HELMA

"Podjetje Helma Haus gradijo montažne hiše že od leta 1980. Toda zakaj bi se odločite za Helma Montažne Hiše? Razlogov je več...."

 

Okal hiše
Montažne hiše - OKAL

"Gradnja hiše OKAL ponuja veliko možnosti za varčevanje na dolgi rok pri energiji, s čimer drastično znižamo stroške porabe energije. "

Rensh hiše
Montažne hiše - RENSCH

Klasična arhitektura z modernimi detajli narekuje videz modela hiše tipa SUNRISE - proizvajalca RENSCH - HAUSE