Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

Vrstne hiše

 

Vrstne hiše so velkokrat zelo omejene z prostorom!

Če imamo vrt pri vrstni hiši, je ta največkrat majhen in podolgovat. Vrt načrtujemo s premislekom, da nas ne bi utesnjeval. Možnosti ureditve takšnega vrta so neizmerne, vse je odvisno od naše domišljije

 

Vrstne hiše

Stična točka med hišo in vrtom je terasa.

 

Tla terase obložimo z vremensko odpornim materialom, kot so kamnite plošče ali zelo odpornim lesom na vremenske vplive kot je npr. bankirai, ali tik.

Bangkirai

Na teraso postavimo sedežno garnituro. V kolikor je terasa na sončnem mestu, si omislimo markizo ali

pergolo po kateri se vzpenja trta ali kakšna druga vzpenjalka.

Teraso lahko preuredimo v zimski vrt in si tako povečamo bivalni prostor. Okoli terase naj bo trata, na

robovih pa zasadimo nizko živo mejo ali posamezne grme.

V delu vrta zasadimo sadno drevje, zelenjavni vrt pa uredimo v najbolj oddaljenem delu. Kompostnik

postavimo tako, da nam ne kvari pogleda, istočasno pa naj ne bo preveč od rok. Lahko ga zakrijemo z

grmovjem.


Če imamo manjše otroke lahko uredimo peskovnik ali postavimo igrala. Postavitev ribnika je lahko bolj problematična, lahko pa si omislimo manjši bazenček ali pa vodni vrt v posodah, ki jih razporedimo po trati ob robu terase.

Ker so vrtovi ozki ne sadimo širokokrošnjatega drevja. Raje posadimo pokončno rastoče vrste (ciprese, smreke, macesen, tuja). Enako velja tudi za grmovje.

 

Vrt ogradimo z ograjo visoko 1,5 do 1,7 m. V kolikor smo se odločili za žiivo mejo naj le-ta ne bo prebujna, v kolikor smo s sosedi v dobrih odnosih, pa se ograji raje odpovejmo. Ogradimo le teraso, da imamo nekaj intimnosti. Takšen vrt brez ograje je vizualno lepši in deluje večje. Mejo lahko določimo tudi s širšim nasadom trajnic ali vrtnic, ki jih lahko negujeta oba lastnika.

 

Vrstna hišaVrstna hišaVrstna hišaVrstna hiša

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "