Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

ZAVAROVANJE HIŠE - NEPREMIČNINE

 

Na kaj vse moramo biti pazljivi pri zavarovanju hiše ali nepremičnine!

 

zavarovanje hiše

Ko sklepamo zavarovanje hiše ali nepremičnine smo velikokrat v dilemi, kako se znajti med vsemi temi ponudbami zavarovalnic, ter na koga se obrniti za pomoč in kakšne rizike sploh zavarovati, da bomo za plačilo zavarovanja, dobili največ.


Narava ne pozna meja in nam tako velikokrat s svojo rušilno močjo, ki jo razkazuje ob potresih, poplavah, viharjih ter drugih naravnih katastrofah, uničuje tako težko privarčevano in ustvarjeno premoženje.


Če bi človek vedel v naprej, da se bo na določenem kraju zgodila naravna katastrofa ali neugoden splet dogodkov, prav gotovo ne bi postavljal hiše na takem kraju.
Da bi te nevarnosti omilili, si je človek izmislil zavarovanja. ki so lahko zelo osnovna in najbolj pogosta. Zavarovanja krijejo le osnovne rizike, poleg njih pa lahko zavarujemo tudi dodatne rizike.

Prav gotovo je, da vam zavarovalnica ne bo povrnila vseh stvari v prvotno stanje. Vam pa bo povrnila ekonomsko škodo, ki bi jo zavarovani rizik povzročil.

Zelo pomembno je, da svoje premoženje ne podzavarujete ali nadzavarujete.

Vedno sklepajte zavarovanja na novo vrednost, če je le mogoče saj je pri tem odškodninskem načinu zavarovalna vrednost zavarovane nepremičnine ali stvari enaka vrednosti novih stvari po kraju, kjer se te stvari nahajajo. Zavarovanje na novo vrednost pomeni, da v primeru škode ne bo upoštevana manjša vrednost premoženja zaradi obrabe ali starosti, temveč bo zavarovalnica zavarovancu priznala odškodnino v vrednosti nove stvari.

Zavarovanje nepremičnine

Načini, za katere lahko zavarujemo

svoje premoženje, je zelo veliko.

Zavarujemo lahko posledice od viharjev,

toče, poplav, potresov, plazov, eksplozij

do izlivov vode in objestnih dejanj.

Nekatera zavarovanja stanovanjskih

premičnin ponujajo tudi kritje za primere,

če se s kolesom zaletimo v koga ali če

naš štirinožni ljubljenček kuža, ugrizne

poštarja ali drugo osebo.

Za nam primerno izbriro zavarovanja, si je

potrebno vzeti čas in natančno pregledati

ponudbo različnih zavarovalnic, saj so na

trgu številna zavarovanja z različnimi

kombinacijami zavarovanja nepremičnin,

izbiramo pa lahko tudi glede na to, kaj

želimo zavarovati, za primere kakšnih

nesreč in tudi za kolikšna bo vsota zavarovanja hiše ali nepremičnine.

 

Če želimo zavarovati hišo ali nepremičnino, nas navadno obišče zastopnik izbrane zavarovalnice. Pred sklenitvijo zavarovanja si nepremičnino ogleda in oceni njeno vrednost – glede na to priporoči vrsto zavarovanja in višino premije. Verjetno nas bo tudi opozoril na zavarovanje kakega gospodarskega poslopja, kjer bi nam lahko zaradi vrednosti strojev, ki so spravljeni v njem, neurje povzročilo velikansko škodo. Pri sklepanju zavarovanja za nepremičnine moramo biti predvsem pozorni na vsoto, za katero te nepremičnine ali hišo zavarujemo.

Velikokrat zaradi višje vrednosti zavarovanja plačamo višjo premijo, in to je lahko ob morebitni ujmi zelo pomembno. Če smo hišo zavarovali zgolj za polovico njene dejanske vrednosti, se lahko zgodi, da nam bo neurje povzročilo veliko večjo škodo, kot jo pokrije zavarovanje.

 

Vedite da moramo svoje premoženje zavarovati do takšne vrednosti, da potem v primeru škode ne bomo imeli težav z izplačilom odškodnine.

 

Zavarovanje za hiše ali nepremičnine se v večini primerov sklepajo na dolgi rok in, kot poudarjajo v večini zavarovalnic, zavarovanec že ob sklenitvi zavarovanja dobi popust, ki je vštet v ceno. V veliko primerih nam bodo popust priznali tudi, če imamo v isti zavarovalnici sklenjeno naložbeno ali kakšno drugo zavarovanje. Zavarovalnice kljub paketnim zavarovanjem še vedno poudarjajo, da je na prvem mestu individualna obravnava strank, saj se je mogoče v določenih primerih, ko gre za razširitve osnovnih paketov, o višini premije tudi pogajati.

 

Izplačilo odškodnin je odvisno od primera do primera. Sicer velja pravilo, da mora zavarovalnica izplačati škodo v 14 dneh od dneva, ko je dobila obvestilo, da je nastopil zavarovalni primer. Če je za ugotovitev obstoja obveznosti zavarovalnice potreben določen čas, omenjeni rok začne teči od dne, ko sta ugotovljena obstoj obveznosti zavarovalnice in znesek. Tako npr. lahko prične v primeru poplav sama zavarovalnica ceniti škodo šele takrat, ko se voda umakne iz poplavljenega območja. Do zamika izplačil pa lahko v določenih primerih pride tudi, če se zavarovanec ne odloči za pogodbenega izvajalca zavarovalnice. V nekaterih zavarovalnicah škodo na objektih, ko zavarovancu odkrije streho, akontacijo zavarovalnine lahko izplačajo takoj po popisu škode.

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "